Micke

Ragnarök är nära...
 
I morse tittade jag som vanligt på termometern innan jag började göra frukost. Glädjetermometern, den som visar lite varmre temperatur än det egentligen är, visade en temperatur som inte var det minsta glädjande. Jag valde av ren självbevarelsedrift att inte ens gå och titta på vad den rättvisande termometern visade. Jag insåg att det bara skulle leda till gråt, tandagnissel och dödsångest.
 
Man lyssnar inte så mycket på Ultima Thule nu för tiden. Eller det kanske man gör, men för egen del lyssnar jag inte så mycket på dem nu som man gjorde på det glada 90-talet. Trots det var det första som dök upp i huvudet när jag såg temperaturen introt till första spåret på en av deras första skivor...
 
 
"Och Oden sade
Våren kommer senare,
hösten tidigare och
sommaren blir kortare och kortare.
Fibulavintern är inne.

Människan frös
och jättarna frös
och även asarna frös.
Mjödet stelnade i Valhall
Särimner djupfrystes.

Ragnarök, Befriare och död.
Ragnarök, Ultima Thule föd."
 
Japp, nu har vi fått en temperatur som mycket väl kan vara ett första steg mot Ragnarök. Och längtan efter Sommaren är lika beständig som vanligt.
 
Jag fick plocka fram varmare cykeljacka idag, varmare cykelhandskar och varmare byxor. Och framför allt fick jag plocka fram ännu mer karaktär för att inte ta bilen till jobbet...
 
När jag höll på och plockade fram kläder insåg jag att när det kommer till träningskläder verkar min ekonomiska spärr vara betydligt mer flexibel än när jag handlar vanliga kläder. 
Igår var jag ute för att köpa byxor till Jul. Hittade ett par som passade väldigt bra, men när jag såg prislappen på 1100 kr kändes det lite för dyrt. Kan ju inte betala en dryg tusenlapp för ett par vanliga byxor liksom.
Men här sitter jag morgonen efter och plockar fram cykelhandskar för 600 och cykeljacka för 1400, helt utan att några ekonomiska betänkligheter. 
 
När jag cyklade iväg var det lite kyligt, speciellt runt armarna, men bara efter någon dryg kilometer började det kännas bättre. Dock blir händerna fortfarande kalla ganska snabbt. Speciellt fingrarna. Men men, snart är Våren här...
 
En positiv upptäckt var att mina senaste cykelskor faktiskt stod emot kylan riktigt bra. De höll sig hyfsat varma ända fram till 7-8 kilometer. Sedan började kylan komma mer och mer. Men det var faktiskt bättre än jag vågat hoppas på. 
 
Snart är det antagligen dags att plocka fram cykeln med dubbdäck, och den har jag inte SPD på, så då kan jag köra med betydligt varmare skor.
 
En positiv sak med att det är löjligt kallt att cykla till jobbet är att i jämförelse med temperaturen ute så känns t.o.m. vårt lager på jobbet varmt när man kommer in. Den känslan går förvisso över efter någon halvtimme. Men en liten stund där på morgonen känns det riktigt behagligt.
 
 
Igår släpptes datumen för 2019 års upplaga av Rusakulan Vertikal Tour. 8, 10, 12 April blir det.
När jag såg det tänkte jag genast att jag måste kolla med Lisa om vi ska springa det igen, men innan jag hunnit SMS:a hade hon redan taggat mig i inlägget. 
Jag inser nu när jag skriver det här att hon kanske inte alls planerar att vara med, utan bara taggade mig för att uppmärksamma mig att jag minsann kan pallra mig dit på egen hand.
Nåja, jag hinner nog dubbelkolla det med henne innan April är här...
 
https://www.randomevents.se/Rusakulan-Vertikal-Tour.html?fbclid=IwAR3jO4R6kPXoTd7MhejIAtmpfebgEnL9Chd2PFJRjFGqPRusNtqEgadpbF8
 
Det är inget stort lopp med massa deltagare, men väldigt kul och trevligt ändå. Och dessutom är det ju toppenutsikt vid målgången. Rekomenderas varmt :)